Lundiakasten zijn dubbel duurzaam

Het mag een wonder heten dat het Lundia-kastsysteem nog altijd gemaakt wordt. Na diverse reorganisaties en faillissementen is de productie van het houten kastsysteem is na ruim 60 jaar uit Varsseveld verdwenen. De merknaam Lundia in 2012 overgenomen door een grote toeleverancier van bouwmarkten en onder die merknaam verkopen Gamma en Karwei laminaatvloeren, binnendeuren en schuifdeur-kasten.

De Lundia-winkels zijn gesloten of overgedragen aan zelfstandige kastenspecialisten. Zij leveren diverse merken kasten en kastsystemen, uniek, persoonlijk en ‘op maat’. Lundia-kasten worden ook nog altijd gemaakt en verkocht. Daarbij is het huidige assortiment groter dan ooit, is maatwerk heel gewoon geworden en kunnen onderdelen in RAL- of NCS-kleuren gelakt worden. Het Lundia-systeem bestaat uit onderdelen van uitsluitend Scandinavisch FSC gecertificeerd vurenhout (geen spaanplaat, geen MDF, geen kunststof).

Het basis-programma bestaat uit zijstukken in 7 dieptematen en 14 hoogtematen, schappen van 40 tot 120cm (per 10cm), deuren en laden in diverse uitvoeringen en maten. Er zijn dus talloze kastopstellingen en uitvoeringen te realiseren. Lundiakasten zijn onverslijtbaar en tijdloos; mensen die 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden kasten van Lundia hebben gekocht, gebruiken deze vaak nog steeds. Het afbreken, verhuizen en weer of anders opbouwen veroorzaken geen schade. 

Lundiakasten zijn duurzaam in dubbele betekenis: qua materiaalgebruik en qua levensduur.