Lundia Kasten

Het mag een klein wonder heten dat het onvolprezen Lundia-kastsysteem nog altijd gemaakt wordt en leverbaar is. Na diverse reorganisaties en faillissementen is de merknaam Lundia in 2012 overgenomen door een grote toeleverancier van bouwmarkten. De productie in Varsseveld is na ruim 60 jaar beëindigd en de Lundiawinkels zijn gesloten of overgedragen aan zelfstandige kastenwinkels.

Maar nu het goede nieuws: lundia-kasten worden nog altijd gemaakt en verkocht. Daarbij is het assortiment groter dan ooit en is maatwerk heel gewoon geworden. Het Lundia-systeem bestaat uit onderdelen van uitsluitend massief FSC vurenhout; geen spaanplaat, geen MDF, geen kunststof. Met deze onderdelen zijn talloze kastopstellingen te realiseren. 

Lundiakasten zijn tijdloos en duurzaam

Kasten van Lundia zijn onverslijtbaar en tijdloos. Mensen die 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden kasten van Lundia hebben gekocht, gebruiken deze vaak nog steeds. Lundia heeft door kwaliteit en vormgeving bewezen opvallend duurzaam te zijn. De onderdelen van Lundia worden volop verhandeld in het tweede hands circuit en op Marktplaats. Lundia is niet alleen qua levensduur echt duurzaam; Lundia-kasten worden uitsluitend gemaakt van FSC gecertificeerd hout uit Scandinavië, m.a.w. hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In een Lundia kast is geen spaanplaat of MDF te vinden!

Persoonlijke kastcombinaties

Met de vele dieptematen (van 15 tot 60cm) en talloze breedtematen (van 40 tot 120cm) en diverse hoogtematen (van 48 tot 288cm) is voor elke ruimte een kast te creëren. Al of niet voorzien van achterwanden, laden, deuren, glas, verlichting enz. is er een kast voor praktisch alle toepassingen te bedenken: boekenkast, wandmeubel, TV-kast, kledingkast, dressoir, thuiswerkplek enz. Lundia kastcombinaties zijn niet alleen leverbaar in diverse standaard lak- en beitskleuren, maar ook in RAL-kleuren naar keuze. Op die manier is er altijd een persoonlijke Lundiakast te ontwerpen. Hierbij voorbeelden van geleverde kasten c.q. kastopstellingen: Lundia boekenkasten, Lundia wandmeubelen, Lundia TV-kasten, Lundia kledingkasten, Lundia dressoirs, Lundia thuiswerkplek enz.