Lunova

Het unieke modulaire kastsysteem van massief hout! Bekend geworden onder de merknaam Lundia. Het door mij aangeboden kastsysteem draagt niet de merknaam Lundia, maar is in technische zijn hetzelfde, of eigenlijk: beter.

Met een assortiment van vele onderdelen in talloze afmetingen. Uitsluitend van massief FSC vurenhout en multiplex (sperrholz); dus geen spaanplaat, geen MDF, geen kunststof. Dit systeem is eenvoudig te monteren en te demonteren, overleeft vele verhuizing en kan steeds weer opnieuw worden toegepast. Daarmee is dit systeem één van de, zo niet HET duurzaamste kastsysteem dat er bestaat.

Leverbaar in diverse standaard lak-kleuren, transparante (beits-)kleuren en lakkleuren volgens RAL nummer of NCS code.

Maatwerk is bij dit systeem geen probleem, maar een oplossing voor allerlei klantwensen.

Achtergrond Lunova (Lundia)

Na jaren franchiser en dealer van het kastsysteem (en merk) Lundia te zijn geweest ben ik in 2019 overgestapt naar een andere leverancier. Deze Duitse leverancier heeft in het verleden Lundia kasten voor Lundia Nederland geproduceerd en is daardoor volledig ingevoerd in het systeem. Zij voeren een zeer breed assortiment met talloze mogelijkheden, bieden maatwerk waar nodig en de optie kasten en kast-onderdelen af te lakken volgens RAL of NCS kleuren. Daarmee bieden zij meer mogelijkheden dan Lundia Nederland ooit heeft gedaan met kortere levertijden en lagere prijzen. Echter, de merknaam Lundia mag hiervoor niet worden gebruikt. De merknaam Lundia is eigendom van Delihome en wordt gebruikt voor diverse producten bij de bouwmarkten Gamma en Karwei.

Daarom noem ik het LUNOVA, een samentrekking van de woorden Lundia en Nova, oftewel nieuwe Lundia. De genoemde mogelijkheden plus het feit dat er geen MDF o.i.d. in verwerkt wordt maakt dit tot een duurzaam, modern en nieuw product.